Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

9 τρόποι για μια όμορφη ζωή


(για να είστε φυσιολογικοί όπως και γω)

Οι άνθρωποι βάση μιας πυραμίδας αναγκών χτίζουν και την ζωή τους.
Αρχίζουμε...

1. Σίτητση Σηκώνεσαι το πρωί τρως μια τυρόπιτα από το τυροπιτάδικο, το μεσημέρι παραγγέλνεις βρώμικο και το βράδυ τρως ενα συσκευασμένο γιαουρτι με φρούτα.

2. Στέγαση
Δουλεύεις 12 χρόνια για να μαζέψεις λεφτά, παίρνεις ένα δάνειο και μετά για άλλα 12 χρόνια δουλεύεις επίσης για να έχεις ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι σου.


3.Ένδυση
Πληρώνεις 100 ευρώ μια πουκαμίσα που ράφτηκε στην Ταΐλάνδη και αυτός που την έραψε αμείφθηκε με 0.27 λεπτά του ευρώ. Στην καλύτερη των περιπτώσεων ψωνίζεις με το τσουβάλι μπλουζάκια μπερσκα και ζαρα που αγοράσθηκαν 1 ευρώ το κιλό, μέσα από μια διαδικασία στριμοκωλιδιού. Και αφοί έχεις λύσει 3 βασικές αυτές ανάγκες, αρχίζεις να χτίζεις μια σωστή και όμορφη ζωή


4. Εργασία
Δουλεύεις γκαρσόνα για 25 ευρώ σε ιν μπαράκι της πόλης, το αφεντικό σου σε χαλβαδιάζει και σου κάνει ταυτόχρονα παρατηρήσεις τύπου "ωραία γιατί δεν άλλαξες τασάκια για 35η φορά σήμερα?" ή "μην είσαι μουντρούχα επειδή πονάνε τα πόδια σου, να είσαι γλυκιά και χαμογελαστή στον μπάρμπα που σου παρήγγειλε φρέντο μοκατσινάτο ελληνικό." ή Αν είσαι τυχερός και άνδρας να δουλεύεις σε κανα γραφειάκι και ο κομπλεξικός σου προυστάμενος που σε μισεί για κάποιον λόγω σου κάνει την ζωή πατίνι σε κάθε σου προσπάθεια ήρεμης και φυσιολογικής εργασίας. Και όλα αυτά για το ποσό των 300 ευρώ ανασφάλιστα.


5. Επικοινωνία
Ο άνθρωπος είναι ον με λογική και αυτό τον προωθεί στο να ανταλλάξει απόψεις ιδέες, ανάγκες και συναισθήματα. Ανοίγεις το facebook μιλάς στο chat του, μιλάς με έναν μόγγολο που δεν τον έχεις ποτέ του δει αλλα περνάς ευχάριστα ή μπορει να πεφτουλιάζεις μια γκόμενα που της φένεται το βρακί και είναι 12 χρονών. Φυσικά όταν κάθεσαι στο τραπέζι με την οικογένεια σου κοιτιέστε όλοι μουγκοί και μασάτε τηγανιτές κουτσομούρες με ψωμί και πράσινη σαλάτα.


6. Εκπαίδευση Ο άνθρωπος έχοντας εξελιχθεί αισθάνεται την ανάγκη μεταλαμπαδευσης των συσσορευμένων γνώσεων στις νεώτερες γενίες. Για αυτό έφτιαξε τα σχολειά και τα πανεπιστήμια. Εσύ ξυπνάς το πρωι πας στο σχολειό σου κάνεις 7 ώρες εκ των οποίων οι 5 ήταν αισχρές αχρηστίλες και οι 2 έγιναν γρήγορα και βιαστηκα. Έπειτα πάς στο φροντιστηριο (Φροντιστήριο???) και κάνεις εξαντλήτικά και με υπομονή 4 ώρες δύσκολων και φυσιολογικά ακατανοητων πραγμάτων. Γυρνάς στο σπίτι σου και διαβάζεις τα ίδια αυτά πράματα για άλλες 5 ώρες. Πετυχαίνεις τον στόχο που σου έθεσε η μαμα σου και ο δάσκαλος και φοιτείς στο πανεπιστήμιο, πόλλα ακόμα χρόνια διαβάσματος δύσκολων πραγμάτων. Τελειώνεις και ακολουθείς το τεσσερα (4) που έλεγα πιο πάνω.


7. Έρωτας Ο άνθρωπος έχει αισθήματα, ένα απο αυτά είναι το πιο γλυκό και όμορφο απο όλα. Ο έρωτας. Στα 7 σου έχεις δει πως ειναι το βυζι, ο κώλος και τα σχετικα. Στα 12 Εχεις φιλησειι την μαρίνα που ηταν 11. στα 13 εχεις πιασει το κωλο της μαρίνας. Στα 14-15 έχεις πηδήξει την μαρίνα. Στα 15-20 έχεις πηδήξει 9 μαρίνες ή έισαι άσχημος, βλέπεις την μαρίνα και τον γιάννη για 13 χρόνια να τα κάνουν όλα αυτά και στα 20 συνειδητοποιείς πως έχεις ψυχολογικά προβλήματα και δε θα πας με γυναίκα ποτε. Αν είσαι η μαρίνα στην καλύτερη των περιπτώσεων σου έχει βγει το όνομα. Για όλους ισχύει πως ο έρωτας, το συναισθημα δηλαδη έχει χαθει κάπου μαζί με το βρακί της μαρίνας.


8. Φιλία Ναι δεν έχεις πλέον φίλους, ζεις μόνος και πολλές φορες τα βράδια κλαίς που οι φίλοι σου στη 3η λυκείου δεν είναι πλεον μαζί σου. Τους χρειάζεσαι.


9. Αναπαραγωγή
Κάνεις 2 παιδιά χωρις να έχεις λεφτά και τα μεγαλώνεις μες την μιζέρια και αυτά κάνουν τα 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 όπως τα κανες και συ.



Οι άνθρωποι μάλλον έχουν απεριόριστες δυνατότητες. Τόσες που αν πάρεις τον πιο άχρηστο άνθρωπο και τον πετάξεις μες την ζούγκλα ένω δεν είχε βάλει να πιει νερό μόνος του ποτέ τελικα θα επιβιώσει και θα νικήσει και τα θηρια.
Δυστυχώς δεν τον πέταξες ποτέ μες την ζούγκλα και αυτός εξακολουθεί να μην μπορεί να σκοτώσει την κατσαρίδα μόνος του το βράδυ στη κουζίνα. Μήπως πρεπει τελικά να τον πετάξεις μες την ζούγκλα? δεν θές να συνεχισεις να ζεις σε αυτό το κουκλοθεατράκι. Αλήθεια δε θές να ζήσουν ούτε τα παιδιά σου. δηλαδή θες? Νομίζω πως μια παραίτηση θα ταν ότι πρέπει. ΔΕΝ αγωνίζεσαι αμα ζεις στο κουκλοθεατράκι. Απλά παιζεις στο κουκλοθεατρακι. Ο ψυχολόγος τι θα σου πει για όλα αυτά?



Καλημέραααα Btw Ξύπνησα πάλι από το χάραμα σήμερα.

5 σχόλια:

  1. καλημέρα beth!!!μην πας από αυτοκτονία δεν λέει...
    Επίσης δεν νομίζω ότι μπορεί να με πει κάποιος ότι τα έβαλα με το ΚΚΕ...
    Πόσο μάλλον που έχω καταλήξει τώρα τελευταία στις πορείες του. (Αν και με πάρα πολλές διαφωνίες)
    :-D
    τέσπα!!! καλά να περνάς!!! και μπες κανένα μσν!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. υγ.Είμαι πολύ καλά! (πέτυχες πραγματικά την μέρα...) ισχύουν τα εμαιλ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ένα ακόμα χρήσιμο, προς προβληματισμό, κείμενο σου!
    Καλή συνέχεια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αμαν!
    ελπίζω να έχεις άδικο και τα πράγματα να είναι καλύτερα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή