Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008

Ηλίθια






Όλα το βράδυ δε κοιμήθηκα
Διάβαζα.....
Αν έχετε τα λογικά σας.......
COSMOPOLITAN

To κανα για επιστημονικούς λόγους.
Κάνω μια έρευνα για το πανεπιστήμιο Beth-Univercity-Economy and Society.
Κατα πόσο το σύστημα μας επιρρεάζει τις γυναίκες. Η απαντησή είναι:


ΠΟΛΥ.








Κατά τις 6 λέω να πέσω να κοιμηθώ, αλλά λέω στις 9 δουλεύω οπότε σαν ΣΟΦΗ που είμαι είπα νακάνω το πλέον λογικό. Να μην κοιμηθώ. Μπήκα σε σαιτς σχετικά με την γυναικία καπιταλιστική φυσιογνωμία. ~σκατά.





Και στις 9 παρα 25 έκανα μπάνιο στις 9 παρα τεταρτο τζούρεψαααα καφέ και στις 9 κατέβηκα στο μαγαζί.


Κοιτάω το πρόγραμμα... και βλέπω πως δουλεύω αύριο στις 9 και σήμερα στις 5 το απόγευμα.


Ηλίθια. Και άυπνη και ηλίθια.




καλημέρα σας.




Χρωστούσα ένα εκπληκτικό τραγούδι

9 σχόλια:

  1. Κατα πόσο το σύστημα μας επιρρεάζει τις γυναίκες. Η απαντησή είναι:


    ΠΟΛΥ.



    EISAI APO TIS LIGES,PRAGMATIKA APO TIS ELAXISTES PU APO TOSO MIKRH KATALABAINEIS KAPOIA PRAGMATA POU ALLOI THELOUN AIWNES NA TA 'PIASOUN'

    BRAVO SOU,EILIKRINA BRAVO POU EXEIS KRISH!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το σύστημα όχι μόνο τις επηρεάζει, αλλά κάνουν τα πάντα-μα τα πάντα όμως οι περισσότερες γυναίκες του πλανήτη, για να είναι η μία ίδια με την άλλη. Ρούχα, δίαιτες (γιατί τα πρότυπα των ΜΜΕ προβάλλουν ως ιδανικό τη γυναίκα στέκα), πλαστικές εγχειρήσεις για προσθήκη στήθους και κόψιμο μύτης και χείλια πάπιας, ίδια χτενίσματα, ίδιες κινήσεις, ίδιο περπάτημα, ίδιος τρόπος ομιλίας, ίδια συμπεριφορά, ίδια λατρεία για καθημερινό shopping.. Και παρόλα αυτά έχουν την απαίτηση να ζητάνε να τις δεις ως κάτι διαφορετικό! Απαλείφουν την προσωπικότητά τους για να ακολουθήσουν σαν σκυλάκια τη μόδα που πολλές φορές δεν τις κολακεύει κιόλας και ύστερα έχουν την απορία γιατί οι ώριμοι (στο μυαλό) άντρες δεν μπορούν να κάνουν μία σοβαρή σχέση μαζί τους. Το άλλο κακό είναι ότι δεν ντύνονται σαν ξέκ...α μόνο για να προκαλούν το αντρικό φύλο, αλλά κυρίως για να ανταγωνίζονται τις υπόλοιπες γυναίκες (που κι εκείνες θα είναι ντυμένες με τον ίδιο τρόπο λες και βγήκαν από στριπτιτζάδικο). Τελικά τα 'χουν παίξει εντελώς οι περισσότερες γυναίκες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα beth!
    Το σύστημα μας επηρεάζει όοολους και μας κάνει φυτά!
    Πρέπει να σπάσουμε τις αλυσίδες!!!
    Ναι σε κάθε τι αντισυμβατικό!!!!
    Καλά κι εσύ το κοσμοπόλιταν βρήκες?????????

    Καλόν ύπνο τώρα ε?
    Ώρα για ξεκούραση!!!
    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λοιπόν κρατώ τα όσα λέει το γυάλινο δάκρυ και διευκρινίζω μόνο, ότι αλλιώς ντύνεσαι για τις γυναίκες κι αλλιώς για τους άντρες.
    Πάντως το έχω βιώσει στο πετσί μου το να άγομαι και να φέρομαι από τις επιταγές της μόδας, ομορφιάς του έτσι πρέπει και λοιπων προτύπων που προστάζει η κοινωνία του σήμερα. Απλά όσο μεγαλώνω συνηθίζω να επαναλαμβάνω στον εαυτό μου "Πρόσεχε! δεν είναι ανάγκη να το κάνεις αυτό! έχεις δικαίωμα σε ρυτίδες, σε μια όχι τέλεια μύτη, σε ένα σώμα μου δεν θυμίζει μανεκέν και σε ρούχα που δεν παραπέμπουν άμεσα στην τελευταία λέξη της μόδας". Ειδικά όμως η δικτατορία της διαιτας με έχει ξεσκίσει. Τι είναι πιο σημαντικό? να φοράς μικρό νούμερο παντελόνι ή να φας μια πάστα? Εγώ είμαι ακόμη στο παντελόνι. Και νομίζω ότι ειδικά σε αυτό έχω αλλοτριωθεί τόσο πολύ, που μια ζωή θα τρώω κριθαροκουλούρες (υγιεινές και με χαμηλές θερμίδες) αντί για black forest.
    Από την άλλη κάτι που μου έμαθε η μέχρι τώρα πορεία μου είναι το να μην απορρίπτω κάτι το οποίο μπορεί να θέλω επειδή δεν ταιριάζει με το ίματζ μου. Τι θέλω να πω ? (καλά πάαααλι λογοδιάροια) ότι αν κάποια στιγμή πχ διαπιστώνεις ότι χαλαρώνεις διαβάζοντας το cosmopolitan, την espresso, ένα άρλεκιν (είδες? έχω πιάσει όλα όσα είναι κατάπτυστα για μια γυναίκα με μυαλό) κάντο! Πραγματικά χέστηκα για το αν θα αποφασίσεις ότι είμαι σκεπτόμενη ή όχι έχοντας υπόψη το αν διάβασα μεταξύ άλλων κι ένα από τα έντυπα αυτά. (αν βέβαια όλη μου η ζωή στρέφεται στο τι κάνει η Βανδή και ποιος την κούρεψε ε ναι! εκεί έχει χαλαρώσει το μυαλό μου). Δεν μπορώ τις καταδίκες εις θάνατον με μόνο ενοχοποιητικό στοιχείο κάτι που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως πταίσμα. Οπότε χαλάρωσε και εσύ ξέρεις πως ακόμη κι αν ξενυχτήσεις διαβάζοντας espresso για πλάκα είναι δικαιωμά σου.
    Μάαααλιστα όπως βλέπεις έχω πιάσει το θέμα από μια εντελώς διαφορετική σκοπιά. Άντε κοιμήσου τώρα γιατί θα σέρνεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τώρα, να πω καλημέρα;
    Ή όνειρα γλυκά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολυ σωστες οι παρατηρησεις σου και οι παρατηρησεις των αλλων παιδιων σχετικα με τη χειραγωγηση(και ως προς την εμφανιση αλλα και ως προς τη συμπεριφορα των γυναικων)απο το συστημα.
    Προχθες ηταν η μερα κατα της βιας των γυναικων...μηπως παει λιιιιγο παραπερα απο μας, τα "γουρουνια τους αντρες";;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καταρχάς καλησπέρα καλή μας συντρόφισσα:
    Η αλήθεια είναι πως το σκεπτικό σου είναι σε κάθε ανάρτηση σκετπικό ώριμης συντρόφισας και λέω ώριμης συντρόφισας γιατί μια συντρόφισα είναι σε πιο υψηλο επίπεδο απο μια οποιαδήποτε γυναίκα γιατί παλεύει πρώτα και κύρια στην απελευθερωση της απ' τα δεσμά του καπιταλιστικού κόσμου...
    Αν κάποτε ήταν επανάσταση η γυναίκα να ξεφύγει απ' το νοικοκυριο και αυτό αποτελούσε προϋπόθεση για την προλεταριακή επανάσταση, σήμερα αν η γυναίκα ξεφύγει απ' τα "δεσμά πρώτυπα" που της έχουν επιβάλει, αυτό θα αποτελεί προϋπόθεση για τις νέες προλεταριακές εφόδους στα χειμερινά ανάκτορα του 21ου αιώνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. το μεγάλο ερώτημα βέβαια είναι πως σπάει κανείς τις αλυσίδες. μερικές φορές αυτή η δυνατότητα εξαρτάται ακόμα και από επιλογές που κάναμε σε ανώριμες ηλικίες νομίζω. πάντως είναι βέβαιο ότι το "Σύστημα" ενισχύει σε βαθμό παραμόρφωσης τους ρόλους και των δύο φύλων. και πάντως χρωστάς ένα τραγούδι, το τιουμπ ανέβηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Kalimera,
    de tha anaferthw sto prwto skelos tou post kathws me exoun kalupsei idi oi proigoumenoi.To tragoudi einai omws (pou prepei na einai update gia na min exei idi sxoliastei) einai pragmatika uperoxo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή