Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

ΚΡΙΣΗ ΠΑΝΙΚΟΥ


Το άρθρο αυτό το γράφω γιατί βιώνω αυτό το πράγμα εδώ και 4 χρόνια και θα ήθελα να το δει ο κόσμος και όποιος έχει κατι να πει,να σημειώσει ή να βοηθηθεί από αυτό.... ας το κάνει




Πράγματι, μπορεί η γνωμάτευση να είναι ότι δεν έχετε τίποτα στην καρδιά, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει «κάτι» που δεν πάει καλά. Αυτό το «κάτι» έχει όνομα: είναι κρίσεις πανικού και αποτελούν διαδεδομένο φαινόμενο, που «χτυπάει» γυναίκες και άνδρες κάθε ηλικίας, λιγότερο ή περισσότερο μορφωμένους, πετυχημένους, «δυνατούς» ανθρώπους, χωρίς διακρίσεις.

Οι κρίσεις πανικού μπορεί να εμφανιστούν ξαφνικά, χωρίς συγκεκριμένη αιτία. Εκεί που κάνετε τα ψώνια σας, σκαλίζετε το συρτάρι του γραφείου σας ή βάζετε τα κλειδιά στη μηχανή του αυτοκινήτου, αισθάνεστε ένα σφίξιμο στο στήθος, την καρδιά σας να χτυπάει σαν τρελή, δυσκολεύεστε να πάρετε αναπνοή και πιστεύετε ότι αυτό είναι το τέλος.

Ο φόβος εκείνων των στιγμών είναι τόσο έντονος και ανεξίτηλος, που στη συνέχεια σκέφτεστε με αγωνία τι θα γίνει αν το ξαναπάθετε και μήπως είναι χειρότερα ή μοιραίο την τελευταία φορά. Η ζωή σας μπορεί να αλλάξει μετά από μία σειρά κρίσεων πανικού, γιατί αρχίζετε να αποφεύγετε καταστάσεις, πρόσωπα και μέρη τα οποία έχετε συνδέσει με τις κρίσεις πανικού, ενώ παράλληλα αισθάνεστε ότι η ποιότητα ζωής σας έχει αλλάξει.

Οι κρίσεις πανικού είναι έντονες, προκαλούν ταραχή και φόβο, ωστόσο δεν είναι σπάνιες. Υπολογίζεται ότι 2,4 εκατομμύρια άνθρωποι το χρόνο έχουν τουλάχιστον μία κρίση πανικού.

Αν και δεν είναι πάντα ξεκάθαρο τι προκαλεί μια κρίση πανικού, συχνά εμφανίζονται ως αντίδραση του ατόμου απέναντι σε μια στρεσογόνο κατάσταση ή σε σημαντικές αλλαγές στη ζωή. Έτσι, ένας χωρισμός, ένας έντονος καβγάς, η αλλαγή εργασίας, αλλά και για να αναφέρουμε θετικές καταστάσεις όπως η εισαγωγή στο πανεπιστήμιο, η γέννηση ενός παιδιού, κ.ο.κ. αποτελούν μόνο μερικές από τις καταστάσεις που μπορεί να επιφέρουν κρίσεις πανικού. Οι κρίσεις πανικού επίσης μπορεί να ακολουθούν μια κατάσταση ψυχικού τραυματισμού του ατόμου.

Τι ακριβώς είναι η κρίση πανικού και πώς διαφέρει από το άγχος;

Το άγχος είναι ένα διάχυτο συναίσθημα πίεσης και δυσφορίας το οποίο αισθάνεται το άτομο. Η κρίση πανικού δημιουργεί ξεκάθαρα φυσιολογικά συμπτώματα. Κάθε άνθρωπος έχει την εμπειρία του πανικού με διαφορετικό τρόπο, αλλά οι περισσότεροι δηλώνουν ότι αισθάνονται έντονο φόβο που συνοδεύεται από σωματικά συμπτώματα, όπως ταχυκαρδία, δύσπνοια, μούδιασμα, εφίδρωση, ζαλάδα, τάση για έμετο, κ.λπ. Ο πανικός μπορεί να έρθει ξαφνικά και απροειδοποίητα ή σταδιακά, με συμπτώματα που κορυφώνονται. Η κάθε κρίση πανικού κρατάει περίπου 20 λεπτά, τα οποία όμως το άτομο τα βιώνει σαν μία αιωνιότητα.

Τι δημιουργεί τις κρίσεις πανικού;

Οι κρίσεις πανικού προέρχονται από το σύστημα «πάλης ή φυγής» του εγκεφάλου, το οποίο δυσλειτουργεί λόγω στρες ή κάποιας τραυματικής κατάστασης. Εξελικτικά, το σύστημα αυτό διατηρήθηκε από την εποχή της σαβάνας, για να προστατεύσει τον άνθρωπο όταν διακρίνει μια απειλή στο περιβάλλον, με το να τον προετοιμάσει να παλέψει ή να τραπεί σε φυγή.

Στη σημερινή κοινωνία, που δεν υπάρχουν απειλές αντίστοιχες με αυτές που αντιμετώπιζε ο άνθρωπος στη σαβάνα, η ίδια αντίδραση μπορεί να προκληθεί από άλλες πηγές που προκαλούν στρες στον άνθρωπο, ακόμα και αν η στρεσογόνος πηγή δεν είναι ορατή ή χειροπιαστή ή έχει εκλείψει για μεγάλο διάστημα.

Καθώς ο άνθρωπος κατακλύζεται από στρες, συχνά αντιδρά με υπερβολικό τρόπο στα φυσιολογικά συμπτώματα του στρες, όπως η γρηγορότερη λειτουργία της καρδιάς του, και τα ερμηνεύει με αρνητικό τρόπο, με αποτέλεσμα να πιστεύει ότι κάτι πολύ κακό πρόκειται να του συμβεί. Κάθε φορά που υπάρχει έστω και μια υποψία του συμπτώματος, το άτομο το εκλαμβάνει ως την αρχή κρίσης πανικού, αισθάνεται ανήμπορο να αντιδράσει και βιώνει μια κρίση πανικού.

Είναι κληρονομικές οι κρίσεις πανικού;

Η ευπάθεια στο άγχος πιθανότατα έχει βιολογική βάση. Αν ένας γονιός ή ένα από τα αδέρφια έχει κρίσεις πανικού, οι πιθανότητες για το παιδί αυτού του γονιού να έχει και αυτό κρίσεις πανικού αυξάνονται έξι φορές. Μια έρευνα του Ππανεπιστημίου Yale βρήκε ότι τα άτομα που υποφέρουν από κρίσεις πανικού έχουν λιγότερους υποδοχείς για τον νευροδιαβιβαστή σεροτονίνη στον εγκέφαλό τους, ενώ μια άλλη έρευνα βρήκε ότι τα άτομα που παθαίνουν κρίσεις πανικού πιθανότατα έχουν υπερευαίσθητο «σύστημα κινδύνου για ασφυξία», το οποίο με το παραμικρό στέλνει σήμα κινδύνου ότι δεν υπάρχει αρκετό οξυγόνο, ακόμα και όταν οι συνθήκες είναι φυσιολογικές.

Πώς επηρεάζουν το άτομο οι κρίσεις πανικού;

Οι κρίσεις πανικού καθιστούν το άτομο υπερευαίσθητο σε οποιοδήποτε σημάδι του οργανισμού του ότι κάτι δεν πάει καλά. Οι κρίσεις αυτές είναι τόσο τρομακτικές, που το άτομο κάνει κάθε τι για να μην τις ξαναζήσει. Αυτό συχνά σημαίνει ότι το άτομο αποφεύγει καταστάσεις που συνδέονται με άγχος και κρίσεις πανικού. Ένα άτομο που έπαθε κρίση πανικού στην εργασία του ή στο αεροπλάνο μπορεί, αντίστοιχα, να μη θέλει να ξαναπάει στη δουλειά του ή να μην ξαναπετάξει. Ο φόβος συνήθως επεκτείνεται και σε άλλες καταστάσεις. Ο άνθρωπος που φοβάται να πάει στην εργασία του για να μην πάθει άλλη μία κρίση πανικού αρχίζει να φοβάται να πάει σε κάποιο εστιατόριο ή φιλικό σπίτι. Ο άνθρωπος που φοβάται τα αεροπλάνα αρχίζει να φοβάται και τα τρένα και τα πλοία.

Οι άνθρωποι που υποφέρουν συχνά από κρίσεις πανικού βρίσκονται σε μια διαρκή υπερδιέγερση και σε εγρήγορση μήπως τους ξανασυμβεί. Το αποτέλεσμα είναι ότι συχνά χάνουν τη χαρά της ζωής και ζουν με το φόβο ότι θα έχουν άλλη μια φοβερή κρίση πανικού.

Πολλοί επιστήμονες πιστεύουν ότι το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου συνδέεται με τις κρίσεις πανικού. Οι κρίσεις σπαστικής κολίτιδας από τις οποίες υποφέρουν πολλοί άνθρωποι βρίσκονται σε έξαρση όταν υπάρχει στρες και άγχος. Επειδή το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου προκαλεί ντροπή σε αυτούς που το έχουν, οι ασθενείς αυτοί γίνονται υπερευαίσθητοι στο γαστρεντερικό τους σύστημα: όταν αισθάνονται πίεση, στρες, άγχος ή ότι κάτι δεν μπορούν να το ελέγξουν, οι ενοχλήσεις τους εντείνονται, προκαλώντας τους πραγματικά στομαχικά προβλήματα.

Από τη στιγμή που τα συμπτώματα των κρίσεων πανικού αλλά και του συνδρόμου του ευερέθιστου εντέρου είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στο στρες, αυτοί που υποφέρουν από τη μία ή την άλλη διαταραχή παγιδεύονται σε έναν φαύλο κύκλο φυσιολογικών συμπτωμάτων που επιδεινώνονται από το στρες και άγχος ότι αφού είναι στρεσαρισμένοι θα τους ‘χτυπήσει’ με το συγκεκριμένο τρόπο.

Ποια είναι η καλύτερη μέθοδος θεραπείας;

Αν και έχει βρεθεί ότι τα αντικαταθλιπτικά μπορεί να βοηθήσουν, ο καλύτερος τρόπος βοήθειας είναι η γνωσιακή-συμπεριφορική θεραπεία. Πληθώρα έγκυρων επιστημονικών ερευνών δείχνει ότι τα ποσοστά των ανθρώπων που απαλλάχτηκαν από τα ενοχλητικά συμπτώματα των κρίσεων πανικού μέσω αυτής της θεραπείας είναι κατά πολύ υψηλότερα σε σχέση με τη βελτίωση που είδαν άνθρωποι που έκαναν μόνο φαρμακοθεραπεία.

Το βασικότερο μήνυμα είναι ότι υπάρχει ελπίδα και ότι κανείς δε χρειάζεται να ζει με το φόβο για τον φόβο. Κανένας δεν είναι καταδικασμένος να ζήσει με τα συμπτώματα του πανικού σε όλη του τη ζωή.

35 σχόλια:

  1. ξερω πολλα ατομα που περνουν τα ιδια
    καταλαβαινω τι περνας
    ειδικα το Σ.Ε.Ε. είναι οτι χειροτερο

    να εχεις αγχος κ να μην μπορεις να κανεις τπτ στην ζωη σου

    παντως μπορει να ελεγχθει

    δες εδω,τα παιδια πως το αντιμερωπιζουν,πως το περνουν
    http://ibsgroup.org/forums/

    ελπιζω να σε βοηθησει το λινκ,τωρα το βρηκα κ ειδα οτι υπαρχουν πολλα ατομα με το ιδιο θεμα,αν ψαξεις στο google,εχει πολλα σαιτς

    καλησπερα
    καλο ΠΣΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έλα ρε... κι εγώ παθαίνω κρίσεις πανικού! Μάλιστα πολλές φορές έχω πάει στα επείγοντα με έντονους πόνους στην καρδιά για να φύγω μετά από μισή ώρα με διάγνωση "άγχος". Μου είπαν δε, οτι αν το ξαναπάθω, να παίρνω παυσίπονα...τα οποία βέβαια δεν μου κάνουν τίποτα!
    Μια φίλη, μου είπε οτι υπάρχει ένα σπρέι ομοιοπαθητικής στα φαρμακεία που ψεκάζεις λίγο κάτω από την γλώσσα σου και το ξεπερνάς..!
    Πάω να δω τώρα το λινκ του ρομπότ μπας και βγάλω άκρη!
    Περαστικά μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν τόχω νοιώσει, όμως μπορώ να σε καταλάβω κοριτσάκι μου γλυκό. Ενας φίλος μου το παθαίνει κάποιες φορές και το αντιμετωπίζει με χάπια επιτυχώς. Προσπάθησε να βρείς τον καλύτερο για σένα τρόπο να το αντιμετωπίσεις, ίσως μεγαλώνοντας, ίσως σκληραίνοντας λίγο την ψυχούλα σου, με όποιον τρόπο θα σε κάνει να νοιώσεις καλύτερα...
    Σε φιλώ πολύ γλυκό μου, και καλές γιορτές να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η κολλητή μου πάθαινε συχνά κρίσεις πανικού λόγω αγοραφοβίας και κλειστοφοβίας.. Και ο γιατρός που πήγε της έδωσε αντικαταθλιπτικά και αγχολυτικά και τη βοήθησε να το ξεπεράσει βάζοντάς τη να αντιμετωπίσει κατάμουτρα ό,τι τη φόβιζε και την άγχωνε. Και τώρα αυτά που φοβόταν κάποτε της αρέσει να τα κάνει. Η ίδια λέει ότι τη δουλειά την κάνεις μόνος σου σε αυτές τις περιπτώσεις και ότι τα χάπια πολλές φορές τη βοηθούσαν επειδή νόμιζε ότι θα την κρατήσουν μακριά από κρίσεις πανικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπέρα μπεθούλα!
    Το Σ.Ε.Ε. το γνωρίζω και είναι πολύ δύσκολη κατάσταση!
    Δεν ήξερα πως σχετίζεται με κρίσεις πανικού!!!
    πάντως δεν ξέρω τίποτα περισσότερο, αλλά λέω μήπως κάποια απασχόληση-χόμπυ μπορεί να σε αποσπάσει από την καθημερινότητα και το στρες!
    Κάτι με το οποίο μπορεί να ξεδίνεις, να σ' αρέσει και να το περιμένεις πως και πως για να 'ρθει η ώρα του!
    ΠΧ, capoeira, kung fu, ποδηλασία, μπόουλινγκ, κάτι που να μπορέις να το κάνεις σιγά σιγά!!!

    Κατά τ' άλλα καλές γιορτές να έχεις και να περάσεις καλά αν δεν τα πούμε μέχρι τότες!!!
    :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλησπέρα μπέθ.
    Πολύ άγριο είναι αυτό που περιγράφεις.Αλλά κοριτσάρα μου, υπάρχει λύση μη φοβάσαι.
    Μιά φίλη που είχε κρίσεις πανικού, κατάφερε μετά από αυτοσυγκέντρωση, με διάφορες τεχνικές,να το νικήσει ,και μπορώ να πω πως τα τελευταία δύο χρόνια που δεν το ξανάπαθε, το συζητάμε σαν κάτι πολύ μακρυνό.
    Φιλιά πολλά.
    δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. καλησπέρα κορίτσαρε.
    μόνο περαστικά έχω να ευχηθώ.
    το να περνάς καλά και να διώχνεις τις κακές σκέψεις είναι το μόνο φάρμακο που ξέρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τελικά να που δεν είμαστε μόνοι μας και σε αυτό. Εμενα μου εμφανίζεται κυρίως με την έντονη ταχυπαλμία και ζαλάδα. Βρήκα σαν λύση την αντίδραση "οκ το ξέρω τι είναι, άρα μπορώ να το αντιμετωπίσω." Δεν ξέρω πως το έχω καταφέρει αλλά μου βγαίνει ένα πείσμα ότι θα συνεχίσω κανονικά και δεν θα του περάσει. Και περνάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λοιπόν Μπεθ με αυτά που διάβασα αναλυτικα αν και το εχουμε ξανασυζητησει το θεμα...βεβαιωθηκα οτι αυτο που εχω παθει 2 φορές αντε 3 ηταν κριση. Προεκυψε στην αρχη απο εναν πονο την πρώτη φορα στο αυτι και τη δευτερη στην κοιλια και απο φοβο μην πονεσω;ή τι στο διαολο ειναι ενιωσα αυτο ακριβως που γραφεις-έλλειψη οξυγονου σε μεγαλο βαθμο και ζαλαδα.Την πρωτη φορά λιποθυμισα κιολας αλλα τη δευτερη καταλαβα ότι ερχεται καθως ειναι πολυ διαφορετικη σαν αισθηση και το προλαβα πηγαινοντας να ξαπλωσω στον καναπε. Μπορει να μην λιποθυμισα αλλα βεβαια η αναπνοη ηταν αρκετα δυσκολη και εκανα ωρα να συνελθω(περιπου 20 λεπτα που λεει κ η αναρτηση). Την 3 και τελευταια (απ'οσο νομιζω) φορα ήμουν σε εντονη συναισθηματικη φορτιση και αρχισαν να τρεχουν δακρυα χωρίς όμως να κλαιω κανονικα.Σταδιακά ενιωσα να μην υπαρχει οξυγονο,μεγαλο πλακωμα στο στηθος και πονο στο στομαχι.Εκλαιγα χωρις να εχω αναφιλητα η αισθηση ηταν παρομοια. Τις τελευταιες 2 φορες λοιπον ειχα επιγνωση ότι προερχονται απο αγχος και καπως ετσι το αντιμετωπισα περνωντας βαθειες και αργες ανασες.Ηρεμησε το γιατι τη Δευτερα λυπηθηκαμε που δεν ηρθες να μας δεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αν και έχει βρεθεί ότι τα αντικαταθλιπτικά μπορεί να βοηθήσουν, ο καλύτερος τρόπος βοήθειας είναι η γνωσιακή-συμπεριφορική θεραπεία.

    Μπεθ μου νομίζω ότι αφού ξέρεις περί τίνος πρόκειται, θα βρεις τη δική σου τεχνική να το καταπολεμήσεις.

    Να θυμάσαι μόνο κάθε φορά που το νιώθεις να έρχεται, ότι στην ουσία είναι κάτι που δεν υπάρχει, είναι μόνο μέσα στο μυαλό σου.

    Δεν ξέρω, δεν έχω καθόλου προσωπική εμπειρία και ούτε γνωρίζω κάποιον που να έχει, αλλά ίσως αυτό σε βοηθήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Βιωνώ κρισεις πανικού εδω και εναμιση χρόνο. μου εμφανιστικαν κατα τη διαρκεια μιας πολυ δύσκολης κατάστασης οπου φοβομουν και περναγα ΜΕΓΑΛΟ νευρικο κλωνισμο.Στην αρχη δεν μπορουσα να καταλαβω τι ειναι αυτα τα συμπτωματα και εννοιωθα το αισθημα οτι τρελενομαι, ετρεχα στα νοσοκομεια νομιζοντας οτι δεν μπορω να αναπνευσω εκανα εξετασεις (και αλλα κουλα). Οι γιατροι με αντιμετοπιζαν σα τρελη και με κοροιδευανε και οι γονεις μου με ρωταγανε αν περνω ναρκωτικα, μετα απο κατι μηνες διαβασα σε ενα περιοδικο για τη κριση πανικου και συνηδειτοποιησα οτι αυτο εχω.Εννοιωθα οτι πρεπει να το παλεψω μονη μου χωρις γιατρους γιατι το μονο που θα με βγαζαν ηταν τρελη και θα με χαπακονανε. Δεν θελω να περνω τετοια φαρμακα μολις απο τα 21 μου χρονια σκεφτηκα, οταν παω 40 δηλαδη που θα εχω περασει χειροτερες δυσκολιες τι θα κανω?επρεπε να γινω δυνατη! ξεκινησα γυμναστηριο δουλεια και αρχιζα να το αντιμετωπιζω. Εχω καταφερει να το αντιμετωπισω στο 90% απο τοτε, παθενα κρισεις ολη μερα τοτε(χωρις πλακα ημουν ολη μερα με το αισθημα του τρομου και με 2-3 κορυφωσεις ανα ημερα) και τωρα θα παθω μια φορα το μηνα, αλλα συνεχιζω να εχω καποια συμπτωματα σχεδον καθημερινα, νοιωθω μουδιασμα στο χερι και στο προσωπο μου, και πονανε οι μυες μου οταν θα παθω κριση πανικου.ευχομαι καποια στιγμη να τα καταφερω τελείως, και να μη ξανα νοιωσω αυτο το απαισιο συναισθημα γιατι τη ζωη την λατρευω και θελω να τη ζησω!!! το ιδιο ευχομαι και σε οσους το περνανε, και να μη το βαζουν κατω και να προσπαθουν να το δουλευουν με το μυαλο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. γεια σας παιδια κ καλη χρονια.επαθα την πρωτη κριση πριν απο 3 χρονια περιπου.εκανα απειρες εξετασεις κι ολες ηταν φυσιολογικες αλλα συνεχιζα να μην ειμουν καλα.καποιοι φιλοι μου ειπαν να παω σε ενα νευρολογο ο οποιος μου εξηγησε οτι παθαινω κρισεις πανικου κ το μηχανισμο οπως περιγραφεται παραπανω.επαιρνα για 4 μηνες χαμηλες δοσεις αντικαταθλιπτικων κ αγχολυτικων χωρις καμια παρενεργεια.με βοηθησαν παρα πολυ κ με το γεγονος οτι εμαθα ακριβως πωσ γινεται το αντιμετωπισα πιο ευκολα απ'οτι νομιζα.ζω κ παλι φυσιολογικα κ αυτο ειναι ο,τι πιο ομορφο.φιλακια πολλα κ να μην φοβαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Kwsta kai artNfish boi8isate para polu.
    (ayth th stigmh poy sas milaw.. to biwnw!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ειναι κριμα βρε να το βιωνεις, αν ειχες μαζι σου μισο χαπακι θα ειχαν ολα τελειωσει.
    Αμα ποναγε το δοντι σου δεν θα επαιρνς νιφλαμον? Θα καθοσουν να κοπανιεσαι?
    ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩς ΤΟ ΙΔΙΟ
    μην ακους τπτ αλλο...
    Και εγω επαιρνα χαμηλες δοσεις γιατι η ψυχοθεραπεια βοηθουσε και συμπληρωνε να καταλαβω και να κανω βηματα.
    θα ξαναρθω στο λεω! φιλιααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. eixa exthes thn prwth mou krisi panikou htan oti xeirotero..nomiza oti tha pethanw...ksekinise isws apo entono agxos ton teleutaio kairo. eixa k kati ponous sto stithos..kai ystera apo kati fwnes k mia katastash pou me agxwse me epiase sto dwmatio mou krish panikou.. sthn arxh eniwtha san na xanw to myalo mou na mh mporw na estiasw san na pnigomai me epiase entonh taxypalmia eniwtha na skaw evgala thn mplouza eniwtha to dwmatio na me pligei eixa iligo ekatsa sto patwma..eklega fwnaksa tous dikous mou na mou kratane to xeri nomiza oti pethainw xanomai svinw..h oti trelenomai...kratise toulaxiston ena misawro phga sta epeigonta..perase olh h zwh mprosta apo ta matia mou htan oti pio odiniro exw zhsei sthn zwh mou k euxomai na mh to ksanapathw..exw thn fovia..alla tha to polemisw..thelw xwris farmaka.. tha fygw makrya apo oti mou prokalei stres...giati gamwto h zwh einai wraia k prepei na thn zhsoume...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ax re paidia ti moy thimisate tora!!!! ego epatha proti fora krisi panikoy prin apo 3 xronia kai eno eimoyn egyos 5 minon,kai opos katalavenete oi epomenoi moines itan dramatikoi giati zoysa me to fovo oti tha to ksanapatho.apo tote exo ena fovo mesa moy gia na min me ksanapiasei kai ti tha kano kai ola ayta poy notheis ekoini ti stigmi poy oloi kseroyme... loipon amesos katalava oti afto poy pernao einai krisi panikoy k eno to eixa akoysei na moy to perigrafoyn den mporoysa pote na fantasto oti mporei na einai etsi.amesos episkeftika ena oikogenoiako filo giatro nevrologo psixistro gia na me voithisei kai eno ego toy zitisa na moy dosei kati poy tha me kanei na min ksanavretho se ayti ti thesi,aftos moy eipe oti den exo tipota ,den xreiazomai tipota kai ayto poy tha kano an pote me ksanapiasei einai anapnoes(diladi an mporo na to perigrapso kala.prospatho na paro mikres anapnoes k ekpneo olo ton aera apo to stoma mexri na vgei olos o aeras apo ta pnevmonia k meta pali mikri ekpnoi kai pali ekpnoi apo to stoma alla me piesi na vgei entelos olos o aeras apo ta pnevmonia)ayto voithaei poly otan exeis dispnia kai se voithaei kai na xalaroseis!!! ti na po re paidia ego ayto kano molis arxizei na me pianei h taxipalmia kai o panikos k me exei voithisei poly painei diladi kathe fora!!!!etsi ki allios ola mes to mialo mas einai k opos moy eipe k o giatros ,siga k ti tha patheis tha pethaneis? den petheneis, kanenas den exei pethanei apo apo ayto!!!
    dinata den masame!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΑΡΧΙΣΩ...ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΘΕΙ ΠΟΤΕ ΚΡΙΣΗ ΠΑΝΙΚΟΥ, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΗΞΕΡΑ ΤΟΝ ΟΡΟ "ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΠΑΝΙΚΟΥ", ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΠΟΥ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ ΣΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ! ΑΠΟ ΤΟΤΕ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΦΙΑΛΤΗΣ. ΤΙΣ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ ΚΑΙ ΦΟΒΑΤΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΞΟΔΟ ΕΙΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΔΥΟ ΜΑΣ ΕΙΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΥΣ ΜΑΣ ΦΙΛΟΥΣ. ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΙ ΗΤΑΝ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΙΣΤΟΡΙΚΟ.
    ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ. ΤΟΝ ΛΑΤΡΕΥΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΩ ΚΑΘΟΛΟΥ! ΘΥΜΩΝΩ, ΘΟΒΑΜΑΙ, ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΕΜΑΙ, ΠΟΝΑΩ...ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΙΜΑΙ ΑΧΡΗΣΤΗ. ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΟΙΩΘΕΙ ΧΑΛΙΑ...ΕΙΜΑΙ ΘΕΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ... ΞΕΡΩ ΟΤΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ...ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΟΜΩΣ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΠΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ...ΟΤΙ ΕΓΩ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ Ο,ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΣΥΝΒΕΙ... ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΥΓΙΕΙΣ, ΟΤΙ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΤΡΕΛΑΘΕΙ, ΓΙΑΤΙ Η ΤΡΕΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΘΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ. ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΗΡΕΜΟΣ, ΑΛΛΑ ΜΟΛΙΣ ΤΟΝ ΠΙΑΣΕΙ ΣΗΚΩΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ, ΚΑΝΕΙ ΑΣΥΝΑΡΤΗΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΠΗΔΗΞΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ...ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ...ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΝΕΟ ΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΕΤΣΙ ΤΕΡΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ...ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΓΑΜΟ! ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΑΝΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ... ΧΙΛΙΑ ΔΥΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΖΕΙΣ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΤΩ... ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ. ΕΧΩ ΠΟΝΕΣΕΙ, ΕΧΩ ΠΕΡΑΣΕΙ ΔΥΣΚΟΛΑ, ΕΧΩ ΝΙΩΣΕΙ ΝΑ ΧΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΟΥ... ΑΛΛΑ ΚΑΤΕΡΡΕΑ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΣΥΝΕΡΧΟΜΟΥΝ... ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ...ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΝΟ, ΔΑΚΡΥΑ, ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ, ΧΑΡΑ, ΗΣΥΧΙΑ.
    ΠΙΣΤΕΥΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΖΩΗ. ΑΝ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΣΥΜΒΕΙ, ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΡΘΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΚΟ. ΚΙ ΑΝ ΜΟΥ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΤΙ ΑΣΧΗΜΟ ΤΟ ΣΥΓΚΡΙΝΩ ΜΕ ΚΑΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΑ ΠΡΙΝ.Ή ΒΡΙΖΩ, ΦΩΝΑΖΩ, ΚΛΑΙΩ...ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ. ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ. ΥΠΟΜΟΝΗ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.
    ΠΟΝΑΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ... ΚΑΙ ΤΟ ΤΙ ΝΟΙΩΘΩ ΤΟΣΟ ΑΧΡΗΣΤΗ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ...ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΣ ΑΝ ΔΕΝ ΑΓΑΠΗΣΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΞΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟΤΕ ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ...ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΩ "ΛΟΒΟΤΟΜΗ" ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΤΑ ΒΑΛΩ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΚΙ ΤΟΥ...Ή ΣΤΗΝ ΧΟΝΤΡΟΚΕΦΑΛΑ ΤΟΥ...
    ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΣΕ BLOG, ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΩ ΚΑΝ ΣΩΣΤΑ...ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΖΟΥΜΕ ΜΠΡΕ...ΜΙΑ ΦΟΡΑ ...ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΖΗΣΟΥΜΕ...ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΘΕΙ ΚΡΙΣΗ ΠΑΝΙΚΟΥ...ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΒΛΕΠΩ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΕΝΟΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥ ΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ...ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΡΩΤΕΥΤΗΚΑ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟΣ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ, ΘΑΡΡΑΛΕΟΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΚΑΝΩ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΛΑΣΕΙ ΛΙΓΟ ΤΟ ΧΕΙΛΑΚΙ ΤΟΥ.. ΠΑΘΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ... ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΙΡΙΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΘΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΦΟΒΟΣ... ΤΟ ΠΑΛΕΥΕΙ...ΑΛΛΑ...ΕΓΩ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ, ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΥΘΕΙΑ ΓΡΑΜΜΗ...ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ! ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΚΡΙΣΗ ΠΑΝΙΚΟΥ, Η ΑΛΛΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΓΝΟΗΣΕΙΣ, ΠΑΛΕΨΕΙΣ, ΞΕΧΑΣΕΙΣ, ΞΕΠΕΡΑΣΕΙΣ, ΟΤΙ ΘΕΣ ΕΣΥ...ΔΙΚΗ ΣΟΥ Η ΖΩΗ...ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΣ ΘΑ ΒΓΕΙΣ ΣΙΓΟΥΡΑ...ΚΑΙ ΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. to mono pou prepei na katalavoume oloi einai oti den einai kati pathologiko kai oti den ehei pethanei kaneis apo auto einai ola sto mualo mas perastika mas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ο ΠΑΝΙΚΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ

    ΣΕ ΑΥΤΟ ΒΟΗΘΑΝΕ
    ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ Η ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ.ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΑΚΡΙΒΗ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ
    ΤΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ
    Ο ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΓΩΝΑΣ
    ΝΑ ΣΕΒΕΣΤΕ ΤΗΝ ΨΥΧΟΥΛΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Παιδια γεια....ειμαι μια κοπελα 15 χρονων και συχνα παρουσιαζω κρισεις πανικου. Εχω φτασει στο σημειο να μην 8ελω να παω σχολειο και οι απουσιες μου να φτανουν στο οριο. Ευτυχως συνεχιζω να ειμαι καλη μα8ητρια με το δεκαοχτω κουτσα στραβα κοτσαρισμενο στον ελεγχο.Εχω συζητησει το προβλημα μου με φιλους,συγγενεις και εδω και ενα χρονο περιπου με παρακολου8ει μια παιδοψυχολογος. Ποιον? Εμενα!! Γιατι σε μενα ρε γαμωτο? Ωρες ωρες σκευτομαι οτι ειμαι πολυ καντεμω τελικα.
    Συνεχιζω να εχω κρισεις πανικου,ζαλαδες,πονοκεφαλους,ταχυπαλμιες και λυπο8υμιες.Επισκευ8ηκα επανειλημενως πολλους γιατρους ψαχνοντας για κατι οργανικο. Κι ομως παντα επαιρνα την ιδια απαντηση ''Εισαι μια χαρα''.....και παλι ομως δεν τους πιστευα.Σε καποιο σημειο εφτασα να σκευτομαι ''μα καλα μαλακας ειναι ο αν8ρωπος δεν καταλαβαινει τι του λεω??Σιγουρα εχω κατι''....Ωσπου μια μερα εφτασα στο οριο.Παρατησα τα παντα.Στιβο,φροντιστηριο,κι8αρα...ΤΑ ΠΑΝΤΑ!! Φετος ειμαι λιγο καλυτερα βεβαια αλλα και παλι εξακολου8ω να εχω κρισεις. Παιδια αυτα ειχα να πω εγω...περαστικα μας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. eimai apelpismenos...epatha krisi panikou gia deuteri fora duskoleuomai na to antimetopisw kai den ennow tin krisi to meta.auto pou sou den mporw allo tin prwti fora tin epatha sta 19.perasan 4 me pente xronia gia na ginw kala.exasa polla pramata,molis piga strato eftiakse entelws.perasa sxedon enamisi xrono mia xara souper.kai twra pali ap tin arxi.stenaxwriemai polu,den ginesai kala mono me ta farmaka,psaxnw kai alous tropous.re paidia an uparxei allo tropos peite kai se mena upoferw..euxaristw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΧΡΙΣΤΙΝΑ: ΚΙ ΕΓΩ ΕΠΑΘΑ ΚΡΙΣΗ ΠΑΝΙΚΟΥ ΠΡΙΝ 8 ΜΗΝΕΣ Κ ΕΙΧΑ ΚΛΕΙΣΤΕΙ ΣΠΙΤΙ..... ΦΟΒΟΜΟΥΝ ΝΑ ΠΑΩ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ. ΠΗΡΑ ΚΑΠΟΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ 2 ΜΗΝΕΣ, ΠΗΓΑ Κ ΣΕ ΨΥΧΟΛΟΓΟ...ΑΥΤΗ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕ ΠΟΛΥ Κ ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΕ Κ ΕΙΜΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ Κ ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ ΕΔΩ Κ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΠΑΝΤΟΥ Κ ΕΠΙΑΣΑ Κ ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ...... ΟΜΩΣ....SURPRISE! ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΞΑΝΑΕΠΙΑΣΕ ΕΝΩ ΗΜΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ Κ ΓΥΡΝΟΥΣΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ! ΔΝΕ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ. ΗΜΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ! ΕΙΧΑ ΕΝΑ ΑΓΧΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΛΟΓΩ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΡΑ ΗΜΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ! ΓΙΑΤΙ ΠΑΛΙ? ΜΕ ΕΡΙΞΕ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΠΑΛΙ ΑΥΤΟ...ΚΑΙ ΦΟΒΑΜΑΙ. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΑΡΑΤΗΣΩ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΧΩ ΑΡΧΙΣΕΙ. ΘΑ ΤΟ ΠΑΛΕΨΩ ΟΜΩΣ. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ? ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ. ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ? ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ Κ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. IPOMONI PEDIA PREPI NA TO PALEPSUME DEN EXUME ALI LISI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. INE POLLI ATIMI AFTI I AROSTIA.giati peri arostias milame

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. MIN FOVASTE KANENAN KE TIPOTA .OTI SAS ENOXLI KE SAS ANXONI NA TO ANDIMETOPIZETE KATAMUTRA OPOS MAS IPE ENAS FILOS.MIN KETEVAZETE TO KEFALISAS KATO POTE KE SE KAMIA PERIPTOSI. KANDE OTI SAS ARESI KE OTI NOMIZETE POS INE SOSTO JIA ESAS.NA FTIAXNETE ESIS EFTIXIZMENES KE XARUMENES KATASTASIS. PEDIA OLLA INE STO XERISAS VOITHISTE TON EAFTOSAS.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. τις εχω και γω καποια χρονια... ολιγολεπτες!!!
    προχθες ημουν με μια παρεα για καφε , και μιλουσαν για καποια ασχημα γεγονοτα... τσουπ μου τα σκαει νιωθω το αιμα μου να ανεβενει στο κεφαλι και να κοντευει να σκασει... δεν μπορω να εστιασω...Νιωθω οτι θα μου στριψει...οτι θα γινει ενα κλικ μεσα στον εγκεφαλο μου και θα τα εχω χασει...οι παλαμες μου ιδρωνουν σηκωνομαι απο την καρεκλα πεταω 10 ευρω και λεω γεια σας παιδια πρεπει να φυγω... με το ζορι ψελισα τις λεξεις! Μεχρι να φτασω στην μηχανη μου και μολις σκεφτηκα οτι παω στην γυναικα μου σπιτι, μου περασε!!! Το γαμωτο ειναι οτι την εχω καταλαβει την πουτανα την κριση... με κοροιδευει... και μετα ειναι σαν να μου λεει, ''ποσο χαζος εισαι, παλι σε επιασα μαλακα''... παιδια μια συμβουλη να σας δωσω κι εγω... καλοι οι γιατροι και τα χαπια...
    μεχρι ενος σημειου...
    η κολο ζωη που ζουμε με ολο το αγχος το στρες τις υποχρεωσεις τις φασαριες την κινηση στο δρομο τα οικονομικα προβληματα κλπ κλπ πιστευω πως συντελουν στο να οδηγησουν η Νεα ταξη πραγματων ολο το κοσμο στην παρανοια... οτι δηθεν τα χασαμε!!!
    ΟΧΙ ΔΕΝ ΤΑ ΧΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΚΟΛΟ ΚΡΙΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙ!!!
    ΟΥΤΕ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ...

    πιστη στον Θεο πρεπει να εχουμε...

    Οταν σας ξαναπιασει πειτε μεσα σας
    Κυριε Ιησου Χριστε Υιε Του Θεου ελεησον με τον αμαρτωλο!!!
    και θα με θυμηθειτε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. geia se olous...eimai 26 xronwn kai pathenw krisis panikou edw kai 6 xronia.ola arxisan apo mia stigmi pou me parea kapnisame xasisi kai me epiase ena tremoulo moudiasma se olo to soma animporws na mporw na milisw kai pola asxhme psixologika sinesthimata dithen tha paithanw k.l.p. ekana apires eksetasis,kardiologo,nevrologo,pathologo kai ola se idiotika nosokomeia me apotesma na mou lene oloi to idio pws den exw tipota kai pws eimai polu kala kai kateliksa se psixolo o opios mou ipe pws exw krisis panikou...eki mporw na pws pws iremisa giati katalavapws den exw kati organiko!! kai arxisa enan marathona xoris na kserw pote tha termatisw! ekana therapia me farmaka alla molis ta stamatousa meta apo ligw kairw ksana emfanizontousan h krisis panikou...einai poli asximi aisthisi,niothw pws ola ayta ta xronia den ta xarika opos tha eprepe.kai an to skeytite einai ta kalhtera xronia ths zwhs!! den ta vazw katw giati oti den mas skotonei mas kanei pio dinatous!! kai an den pethanei kaneis apo thn krisi panikou totes den tha paithanw kai egw..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Η διαταραχή πανικού είναι μια κατάσταση που μπορεί να επηρεάσει σε τέτοιο σημείο την καθημερινή λειτουργικότητα ενός ανθρώπου,έτσι ώστε να αλλάξει τα πάντα στη ζωή του. Και φυσικά όταν αυτά τα οποία αναγκάζεται να αλλάξει,του είναι απαραίτητα για τη δουλειά του ή για άλλους βασικούς τομείς,τότε το πρόβλημα γίνεται ακόμη πιο έντονο. Ας πούμε ότι κάποιος δε μπορεί να πάρει το λεωφορείο για να πάει στη δουλειά του. Ή όταν η δουλειά του απαιτεί να μιλά μπροστά σε κόσμο, και δε μπορεί πια να το κάνει.
    Η διαταραχή πανικού είναι κάτι άγνωστο στην ουσία, γι αυτόν που υποφέρει. Νοιώθει έναν ακαθόριστο επερχόμενο κίνδυνο και έχει μια αίσθηση ότι από στιγμή σε στιγμή κάτι κακό θα του συμβεί. Ας δούμε λοιπόν και ας προσεγγίσουμε λίγο τη γνώση της κατάστασης, έτσι ώστε να είναι κάτι λιγότερο άγνωστο .Και ότι είναι λιγότερο άγνωστο,φοβίζει και λιγότερο.
    Τα ζώα όταν βρίσκονται μπροστά σε έναν επερχόμενο κίνδυνο ενεργοποιούν το σώμα τους για να ανταποκριθεί στην απόφαση που θα πάρουν..τη "φυγή ή επίθεση". Σε αυτά τα πλαίσια,το αίμα φευγει από τα όργανα εκείνα,που είναι δευτερεύοντα για τη συγκεκριμένη κατάσταση,όπως είναι το δέρμα, και πηγαίνει σε όργανα που είναι καθοριστικά για να υποστηρίξουν την απόφαση,όπως ειναι οι μύες.Η καρδιά παράλληλα λειτουργεί πιο έντονα για να υποστηρίξει κι αυτή με τη σειρά της την αυξημένη αιμάτωση που απαιτεί η στγμή. Όταν η απόφαση έχει παρθεί και ο επερχόμενος κίνδυνος παρέλθει,ο οργανισμός επανέρχεται σε φυσιολογική λειτουργία. Το ίδιο συμβαίνει κι όταν ο άνθρωπος αντιμετωπίζει έναν ορατό κίνδυνο,όπως ας πούμε όταν βλέπει ένα αυτοκίνητο να κατευθύνεται προς το μέρος του ενώ διασχίζει το δρόμο. Όλα τα προηγούμενα συμβαίνουν όταν ο κίνδυνος είναι φανερός και οφθαλμοφανής.Τι γίνεται όμως όταν ο κίνδυνος είναι μια εσωτερική αίσθηση? Όταν είναι ακαθόριστος και έρχεται από μέσα μας? Τότε, ο μηχανισμός "φυγής ή επίθεσης" συνεχίζει να παραμένει σε λειτουργία,ο οργανισμός συνεχίζει να βρίσκεται σε εγρήγορση κι αυτό γιατί δεν έχει παρθεί μια απόφαση. Και η απόφαση δεν παίρνεται γιατί ο κίνδυνος είναι άγνωστος. Στη συγκεκριμένη λοιπόν περίπτωση, ο κίνδυνος αντιπροσωπεύεται από μια εσωτερική σύγκρουση, η οποία οδηγεί τον οργανισμό σε μια κατάσταση συνεχόμενου και διαρκούς συναγερμού.Και όσο δεν έρχεται η κατανόηση του κινδύνου,τόσο αυξάνεται η συμπτωματολογία και μετασχηματίζεται σε μια κατάσταση διαρκούς άγχους. Τα συμπτώματα της διαταραχής πανικού,πολλές φορές μπορεί να προκληθούν και από έναν άνθρωπο που δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα. Αν αρχίσει να αναπνέει κοφτά και γρήγορα για δύο λεπτά,θα νοιώσει τα ίδια συμπτώματα,σα να βρίσκεται σε κρίση πανικού.Είναι σημαντικό οπότε,να αντιληφθεί αυτός που αντιμετωπίζει την κρίση πανικού,όλη εκείνη την οργανική διαδικασία που οδηγεί στα συμπτώματα. Απομυθοποιεί έτσι το ανεξήγητο των συμπτωμάτων και ήδη έχει κάνει ένα βήμα στο να αρχίσει να γνωρίζει καλύτερα από τι υποφέρει.Κι όπως είπαμε,ότι είναι λιγότερο άγνωστο,φοβίζει και λιγότερο. Σημαντικό είναι επίσης να αντιμετωπίσει κανείς, το λεγόμενο "φόβο του φόβου". Φοβάται δηλαδή την έλευση της επόμενης κρίσης και τελικά η κρίση έρχεται συνεπεία του άγχους που έχει προκαλέσει ο φόβος. Ποια είναι όμως η εσωτερική εκείνη σύγκρουση που οδηγεί στη διαταραχή πανικού?...Συνεχίζεται...
    BLOG "Psychiatry Online"
    http://www.blogpsychiatryonline.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Γεια σας κ απο μενα...εγω επαθα τν πρώτη κριση πανικού πριν απο 6 μήνες..κ τ χειροτερο ολων ειναι οτι τν επαθα ολομοναχος σε μια ξενη πόλη οντας φοιτητης χωρις ν εχω κανεναν ν μ βοηθησει...πράγματι διενυα μια πολυ στρεσογονα περιοδο..αλλα εμενα ξεκινησε λιγο διαφορετικα...αρχικα ειχα ενα εντονο κ ενοχλητικό βουητό στ αυτιά μετα μουδιασε τ κεφαλι μ ζαλιζομουν ειχα ταχυπαλμιες...παρολα αυτα με 1000 ζορια σηκωθηκα εριξα λιγο νερο στ προσωπο μ κ ανοιξα ν μπει λιγος αέρας..αφου ψιλοσυνηλθα πηρα ενα φιλο μ κ πηγαμε νοσοκομειο..(μετα απο κανα μισαωρο περίπου)..εκανα ενα σωρό εξετασεις κ εδειχναν ολες φυσιολογικες...αφου ακολουθησα την θεραπεια γ περιπου 2βδομαδες με ξαναπιασε κριση...μπηκα στην διαδικασια ν σκεφτομαι οτι εχω κατι σοβαρο..τεσπα ν μν πολυλογω μετα απο ενα σωρο εξετασεις κ μετά απο απίστευτη ταλαιπωρια γιατι επεσα κ θυμα ιατρικού κυκλωματος κατεληξα ν ακολουθώ αλλη θεραπεια(και οι 2θεραπείες ειναι γ τν ίλιγγο..)ξεκινισα δουλεια σε ενα καφε που δούλευα τα καλοκαιρια ν βγαλω κανα ψιλο τις διακοπες τν χριστουγεννων...στη διαρκεια τν διακοπων δεν μ επιασε ξανα αν κ οταν επινα ποτο η ετρωγα αλμυρο ζαλιζομουν αλλα παρωδικα...οταν εφτασε ο καιρος ν ξαναπαω στην πολη π σπουδαζω μ επιασε πάλι αυτη η βλακεια..κ εχω αυτο τ προβλημα του φοβου κ δεν θελω ν παω παλθ στην πολη αυτη...κ αφου περασε κ τ πασχα κ μ επιασε παλι κρίση γτ πλησιαζε ο καιρος ν ξαναπαω σ αυτη τν πολη δν ξερω πως ν τ αντιμετώπισω..εμεινα μια βδομαδα ακόμη στον τοπο μ αλλα πρεπει ν παω γτ εχω υποχρεωτικες παρακολουθησεις..τ ν κανω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Υ.Γ...αυτο το blog με βοηθησε αρκετα...κ τν επομενη φορα που θα πάθω κριση θα το επισκεφτω γ ν μ δωσει δυναμη κ ν μ θυμισει πως δν είμαι μονος μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. geia sas paidheia eimai 25 xronwn k ypoferw edhw 8 xronia opoiadhipote dhouleia k an exw prospathisei na kanw ths exw xasei giati dhen mpwro na leitourgisw me pianei krisi panikou xreiazomai voitheia...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Γειά σας και απο εμένα. Έψαχνα καιρό κάποιο forum πάνω στο θέμα αυτό γιατί ήθελα άπλα να μοιραστώ και την δική μου εμπειρία με ανθρώπους που ήρθανε σε επαφή με κρίσεις πανικού. Είμαι 24 χρονών και εδώ και περισσότερο απο ένα χρόνο έχω καταφέρει να αντιμετωπίσω και να σταθώ ενάντια στον εαυτό μου και σε οτιδήποτε προσπαθεί να με ακινιτοποιήσει. 4 χρόνια υπέφερα απο κρίσεις πανικού, δεν χρειάζεται να αναφερθώ στα συμπτώματα, θα γνωρίζετε ήδη . Δεν μίλησα ποτέ σε κανέναν για αυτό. Τον 4ο χρόνο μετά απο ένα άσχημο γεγονός η κατάσταση χειροτέρεψε, τότε αποφάσισα να απευθυνθώ σε ειδικό και ακολούθησα για ένα χρόνο και κάτι φαρμακευτική αγωγή , το καλό με την δική μου περίπτωση είναι ότι μέσα σε όλο αυτό δεν με άφηνα . Για παράδειγμα. Έρχεται η σκέψη ότι αν θα βγώ θα πάθω κρίση πανικού, εγώ έβγαινα για όσο αντέξω . Θέλει πολύ δυναμή. Μια φαρμακευτική αγωγή μπορεί να βοηθήσει εαν η κατάσταση είναι πια προχωρημένη αλλά δεν είναι λύση δεν είναι για πολύ. Θέλει πολύ αγώνα , αγώνα με τον ίδιο σας τον εαυτό! Ξερω πως φαντάζει στο μυαλό σας αλλα είναι κάτι που ξεπερνιέται. Εγώ με δύναμη και θέληση αποφάσισα να ζώ τη ζωή μου όσο καλύτερα γίνεται, κοίταξα την οικογένεια μου, τους φίλους μου και θύμωσα με τον εαυτό μου που κάποιες σκέψεις με απομακρύνουν απο αυτούς. Η ζωή είναι μικρή για να είναι θλιβερή. Ψάξτε λίγο μέσα σας είναι σίγουρο ότι αυτές οι κρίσεις σημαίνουν κάτι , κάτι απο το παρελθόν , ίσως απο την παιδική ηλικία κάτι που μας πόνεσε μας σημάδεψε . Βγάλτε το έξω. Είναι μια αντίδραση , μια αντίδραση που γνωρίζω πολύ καλά πόσο δύσκολο είναι να την βιώνεις. Αλλά δεν είναι ακατόρθωτο!! Δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ αυτό που πέρασα, και μπορεί στο μέλλον να εμφανιστεί ξανά μπροστά μου αλλά αυτή τη φορά θα το κοιτάξω με δύναμη και σαν κάτι που γνωρίζω !! Είναι σημαντικό αυτό, να γνωρίσεις τις κρίσεις πανικού να τις κατανοήσεις, να τις βάλεις στην άκρη και να ζήσεις την ζωή σου!!!!!! Θέλω τόσα να πώ. Μακάρι να μπορέσω να βοηθήσω όποιον το έχει ανάγκη. Είναι ένας δύσκολος αγώνας αλλά όχι ακατόρθωτος, μην τα παρατάτε στιγμή και εγώ σας διαβεβαίωνω ότι το μετά είναι τόσο γλυκό. Πρίν 2 μήνες πήγα ταξίδι στο εξωτερικό, θέε μου κάτι που μόνο και στην σκέψη πρίν κάποια χρόνια με τρομοκρατούσε. Είδα τόσο όμορφα πράγματα. Αξίζει την προσπάθεια και είναι ΕΦΙΚΤΟ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ekana ayto to post egw h idia to 2008 kai sas anaferw pws de to xw kseperasei kai akoma exw ta idia. einai polu lipiro

    ΑπάντησηΔιαγραφή