Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2008

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ


Σας διαβάζω που όλη μέρα μιλάτε για τις ΗΠΑ τον Ομπάμα και όλα όσα συμβαίνουν με αυτές τις αναθεματισμένες εκλογές.

Είπα να εκθέσω και γω την αποψη μου μιας και όλοι έχουν να πουν κάτι.

Θα σας παραθέσω ένα κείμενο που δεν είναι δικό μου αλλά δε θα σας πω και βέβαια από που το πήρα γιατί η αντικειμενικότητα στις μέρες μας σπανίζει. πολύ κιόλας. Είμαι σιγουρη πως δε θα υπάρχει πρόβλημα που δεν αναφέρω την πηγή.





"Οι αυταπάτες περί «νέας εποχής» αναπαράγονται σε δηλώσεις πολιτικών σε όλο τον κόσμο και δημοσιεύματα ...

Ανετη όπως εξελίχτηκε ήταν η επικράτηση του υποψήφιου των Δημοκρατικών Μπαράκ Ομπάμα, που γίνεται ο πρώτος «Αφροαμερικανός Πρόεδρος», και η «καλύτερη λύση» που πλασαρίστηκε από το αμερικανικό κεφάλαιο, για να εγκλωβιστεί η υπαρκτή και μεγάλη λαϊκή δυσαρέσκεια από την πολιτική της κυβέρνησης Μπους.
Οσο για την ίδια την αναμέτρηση, το πραγματικά «ιστορικό» στοιχείο ήταν η συμμετοχή των Αμερικανών ψηφοφόρων, που είναι η υψηλότερη εδώ και έναν αιώνα, καθώς ξεπέρασε και το 65% του 1908, ενώ 130 έως 140 εκατομμύρια ψηφοφόροι προσήλθαν τις κάλπες. Η μεγάλη συμμετοχή κατά τους αναλυτές έκρινε και την έκβαση της μάχης συντριπτικά υπέρ του Ομπάμα.
Ο Μπαράκ Ομπάμα αποσπά 349 εκλεκτορικές ψήφους, κερδίζοντας όλες σχεδόν τις μεγάλες πολιτείες και τις αμφισβητούμενες, όπως τη Φλόριντα, το Οχάιο, την Ιντιάνα, ενώ ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών Τζον Μακέιν αποσπά 159. Υπενθυμίζεται ότι τα 538 μέλη του εκλεκτορικού Σώματος, και όχι η λαϊκή ψήφος, αναδεικνύουν Πρόεδρο. Σε επίπεδο λαϊκής ψήφου, ο Μπαράκ Ομπάμα λαμβάνει ποσοστό της τάξεως του 52% έναντι 47% που συγκεντρώνει ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος, και 1% άλλοι υποψήφιοι.
Επιπλέον, οι Δημοκρατικοί κερδίζουν τόσο τη Γερουσία, όσο και τη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Στοχοπροσηλωμένος
Ο Ομπάμα με την πρώτη ομιλία του θέλησε να δώσει το στίγμα του και να τροφοδοτήσει με διάφορα ιδεολογήματα, περί «αμερικανικού ονείρου» και «συμμετοχικής δημοκρατίας». «Οι ΗΠΑ άλλαξαν σελίδα. Το όνειρο των προγόνων μας είναι ζωντανό», είπε ενώπιον των χιλιάδων υποστηρικτών του, που απαντούσαν φωνάζοντας «ναι, μπορούμε».
«Αυτή η νίκη είναι δική σας» λέγοντας ότι ξεκίνησε την προεκλογική του καμπάνια, με λιγοστές χορηγίες... ξεχνώντας να σημειώσει ότι κατόπιν όλες οι πολυεθνικές τον χρηματοδότησαν με γενναία ποσά, ανάμεσά τους και πολλοί «γίγαντες» της Γουόλ Στριτ, που θα λάβουν δισεκατομμύρια δολάρια από το σχέδιο Πόλσον, σχέδιο που στήριξε από την πρώτη στιγμή ο Ομπάμα.
«Ξέρω ότι δεν το κάνατε απλώς για να κερδίσουμε τις εκλογές και ξέρω ότι δεν το κάνατε για μένα. Το κάνατε γιατί αντιλαμβάνεστε το μέγεθος του έργου που μας περιμένει. Παρ' όλο που ακόμα πανηγυρίζουμε, ξέρουμε ότι οι προκλήσεις που μας περιμένουν από αύριο θα είναι οι μεγαλύτερες της ζωής μας: δύο πόλεμοι, ο πλανήτης σε κίνδυνο και η χειρότερη οικονομική κρίση του αιώνα»...«Ο δρόμος θα είναι μακρύς και δύσκολος. Μπορεί να μην τα καταφέρουμε σε έναν χρόνο ή σε μία τετραετία. Ομως ποτέ στη ζωή μου δεν ήμουν πιο αισιόδοξος, απ' ό,τι είμαι σήμερα. Σας υπόσχομαι πως θα τα καταφέρουμε», κατέληξε ο Ομπάμα.
Φρενίτιδα...
Εξαλλοι οι πανηγυρισμοί για την εκλογή Ομπάμα και από τα διεθνή ΜΜΕ που ανεξαρτήτως πολιτικών ή οικονομικών συμφερόντων που υποστηρίζουν, σε κοινή πλεύση και απόλυτη αρμονία μονότονα, επαναλαμβάνουν τα «περί νέας σελίδας» και «αλλαγής» τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στον υπόλοιπο κόσμο.
Πανηγυρισμοί και από ξένες κυβερνήσεις. Από τους πρώτους που έσπευσε και συνεχάρη τον Ομπάμα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο, που εξέφρασε την ελπίδα ότι θα ακολουθήσει μια νέα κατεύθυνση, ώστε ο Λευκός Οίκος να συμμαχήσει με την Ευρώπη, προκειμένου να υπάρξει μια «νέα συμφωνία» για έναν «νέο κόσμο» και έκανε λόγο για «μια νέα σύμπραξη ανάμεσα στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής».
«Η εκλογή σας», αναφέρει το μήνυμα του Γάλλου Προέδρου Νικολά Σαρκοζί «είναι η επιλογή της αλλαγής, του ανοίγματος και της αισιοδοξίας για τον αμερικανικό λαό». Η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ συνεχάρη τον Ομπάμα διαβεβαιώνοντάς τον «ότι η κυβέρνησή μου αντιλαμβάνεται τη σημασία και την αξία της διατλαντικής συνεργασίας μας», ενώ ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν εγκωμίασε τη «δυναμική πολιτική και τις προοδευτικές αξίες» του νεοεκλεγέντος Προέδρου των ΗΠΑ και τόνισε ότι προσβλέπει στη συνεργασία τους.
Σε ανάλογο μήκος κύματος περί «αλλαγής» οι δηλώσεις και των υπολοίπων Ευρωπαίων, Ασιατών, Αφρικανών και Αμερικανών ηγετών που όλοι έσπευσαν να συγχαρούν τον Ομπάμα. Ο Πρόεδρος της Κίνας Χου Τζιντάο συνεχάρη τον Μπαράκ Ομπάμα και τόνισε ότι «σ' αυτή τη νέα ιστορική περίοδο, ελπίζω, χάρη στις κοινές μας προσπάθειες, να ενισχύσουμε το διάλογο, τις διμερείς σχέσεις, την αμοιβαία εμπιστοσύνη και τη συνεργασία και να αναβαθμίσουμε την εποικοδομητική σχέση ανάμεσα στην Κίνα και τις ΗΠΑ».
«Δεν αναμένουμε ότι θα υπάρξει κάποια αιφνίδια πολιτική αλλαγή. Δε θα υπάρξει ταχεία αμερικανική απεμπλοκή από το Ιράκ», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράκ Χοσιάρ Ζεμπαρί, αντιδρώντας στην είδηση της νίκης του υποψηφίου του Δημοκρατικού Κόμματος. Ο Πρόεδρος του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι, εκτός των συγχαρητηρίων, προέβαλε και το «πρώτο και κύριο αίτημά» του προς τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο των ΗΠΑ: τον τερματισμό των αιματηρών αεροπορικών επιδρομών εναντίον αμάχων στο Αφγανιστάν.
Ο Πρόεδρος της Βολιβίας, Εβο Μοράλες, χαιρέτισε την εκλογική νίκη του Ομπάμα και ζήτησε την άρση του αμερικανικού οικονομικού εμπάργκο κατά της Κούβας. Τέλος, ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες συνεχάρη τον Ομπάμα για την «ιστορική εκλογική νίκη» του και εξέφρασε την επιθυμία του για «νέες σχέσεις» με τις ΗΠΑ και για μια «εποικοδομητική διμερή ατζέντα» προς όφελος και των δύο χωρών.
Από την πλευρά του, ο Francis Wurtz, Πρόεδρος της GUE/NGL (Συνομοσπονδιακή Ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς / Αριστερά των Πρασίνων των βορείων χωρών) και στέλεχος του Γαλλικού ΚΚ ερμηνεύει την εκλογή Ομπάμα, ως «μια δυναμική και θαυμάσια απαίτηση για αλλαγές». Ο Wurtz εκτιμά ότι η εκλογική νίκη του Ομπάμα εκφράζει ένα «βαθύ φαινόμενο απόρριψης όλων όσα εξέφρασε η καταστροφική ηγεσία Μπους» και εγκαταλείπει τις απλές διαπιστώσεις, προχωρώντας στην υιοθέτηση της αυταπάτης ότι ο νέος Αμερικανός Πρόεδρος έχει την πρόθεση και τη δυνατότητα ν' αντεπεξέλθει «προοδευτικά και θετικά σε όλες αυτές τις προσδοκίες». "








Και τώρα ένα σύνθημα ενός αναρχικού που είδα:





ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΑΛΛΑ Ο ΕΡΩΤΑΣ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΑΟΡΑΤΟΥΣ!
κάπως έτσι και με την εκλογή του μπαράκ
===========================================
Και επειδή είμαι κομπλεξικιά θα το πω...
Εμένα ο Ομπάμα μου θυμίζει τον Τσίπρα...
Αχ θα έρθουν χρόνια και καιροί που και ο Τσίπρας θα απαντήσει στο "I have a dream" όπως και ο Ομπάμα.

16 σχόλια:

  1. ολα τα γουρουνια εχουν την ιδια μουρη ..
    καλημερες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ φοβάμαι οτι αν δεν τα καταφέρει να κάνει όλα αυτ΄απου υπόσχεται (που σιγά να μην τα κάνει, αφού όλοι ξέρουμε οτι στην πραγματικότητα οι πολυεθνικές είναι αυτές που κυβερνάνε και όχι ο πλανητάρχης) κάποιοι μαλάκες κου κλουξ κλαν θα μιλήσουν για το πόσο δίκιο είχαν που δεν ήθελαν να εκλεγεί έγχρωμος πρόεδρος και θα ενισχυθεί ο ρατσισμός...καλά ντε, μια σκέψη έκανα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://arxediamedia.blogspot.com/2008/11/no-comment.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λες να το πει και ο Τσιπρας;
    Μπαααααα!
    Νομιζω οτι θα αρκεστει(κι αυτος)στο "I have a couple of villas"
    ................................
    Δυστυχως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @anonymos : χαιρομαι που κυκλοφορουν τοσο εξυπνοι και ερευνητικοι τυπαδες σα και σενα.
    @gio : χαιρομαι γιατι με σενα εχουμε την ιδια αποψη, panta pisteba se sena pws akolou8eis to swsto :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έλα ρε ρομποτάκο!
    Εγώ ήθελα να το πω!
    Δεν παίζω!
    :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Τα φέραμε από δω, τα φέραμε από κει, άντε ξανά τα ίδια, τα ίδια απ' την αρχή.. Τα φέραμε από δω, τα φέραμε από κει, εγώ ξανά στο τίποτα, στο γενικά εσύ.."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Από το blog μου


    Από τον φάρο ένα πολύ ωραίο άρθρο

    Η καταγραφή των γεγονότων με χρονολογική σειρά …

    - Λίγες ώρες πριν την Μεγάλη Εκλογή :

    Οι αμερικανικές δυνάμεις που εδρεύουν στο Αφγανιστάν, εξαπολύουν δεκάωρη επίθεση εναντίον ενός … γάμου σε επαρχία της χώρας, με αποτέλεσμα τον θάνατο περίπου 40 αμάχων, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά !!!

    - Η Μεγάλη Εκλογή !

    - Λίγες ώρες μετά την Μεγάλη Εκλογή :

    Οι αμερικάνικες δυνάμεις που εδρεύουν στο Αφγανιστάν, εξαπολύουν αεροπορικές επιδρομές στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, με αποτέλεσμα τον θάνατο άλλων 7 αμάχων !!!
    Γιατί ο κόσμος … χαίρεται και … χαμογελά, πατέρα ;;;

    -----------------------------
    και το σχόλιο μου : Είπε ο Ομπάμα ότι θα αποσύρει τα στρατεύματα , απλά δεν διευκρίνισε ότι θα τα αποσύρει όταν πλέον δε θα έχει αφήσει τίποτα όρθιο ....

    Αυτό είναι η ιστορία της Αμερικάνικης επιγραφής στον πλανήτη γη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. I have a dream show είναι πιο πιθανό να πει ο Τσίπρας. Δεν τον ξέρω τον τύπο και δεν το έχω παρακολουθήσει - για να είμαι δίκαιη. Αλλά ο καθένας τελικά φοράει τον ρόλο που του ράβουν και του Αλέξη του έχουν κουστουμάκι νέος-ωραίος-χαζοχαρούμενος-αναλώσιμος. Για τον Ομπάμα προβλέπω αντίστοιχα νέος-ωραίος-μαύρος-δολοφονημένος.
    Μακάρι να πέφτω έξω και για τους δύο.
    Κατά τα άλλα, ναι, ο έρωτας, μωρό μου. Αλλά ποιος έρωτας; Γιατί τελευταία έχουν αρχίσει να μου τίθενται και τέτοια πονηρά ερωτήματα. Σε φιλώ στα μουτράκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. *It’s Like Cleaning Augean Stables
    *we’re gonna have an international crisis, a generated crisis, to test the mettle of this guy

    Ταδε έφη ο Biden για τον Obama...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. *It’s Like Cleaning Augean Stables
    *we’re gonna have an international crisis, a generated crisis, to test the mettle of this guy

    Ταδε έφη ο Biden για τον Obama...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ο μπαμπάς μου όταν δεν ήθελε να μας κάνει κάτι που είχε υποσχεθεί, έλεγε;
    -ΗΠΑ ξΉΠΑ σκατά στ' γκουβένταμ'
    οχι βέβαια με αυτήν την ορθογραφία στο ΗΠΑ.
    Τα σκατά όμως γράφονται και σημαίνουν ακριβως το ίδιο πράμμα πάντα.
    δ
    δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μάλλον θα ξεφουσκώσει σαν μπαλόνι!
    Το θέμα είναι να μην είναι πολύ χειρότερος από τους άλλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δικαιούμαστε έστω και ψήγματα αισιοδοξίας. Μέχρις αποδείξεως του εναντίου, απλά αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή