Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2008

Vicky Christina Barcelona

Την Κυριακή το βράδυ πήρα την απόφαση να πάω cinema.. Είχα πολύ καιρό να το κάνω μιας και δεν έχει και τίποτα αξιόλογο συνήθως στα cinema που θα μου τραβήξει το ενδιαφέρον.

Έχει όμως woody allen είπα που είναι
από τους αγαπημένους μου.

Η ταινία κράτησε αρκετή ώρα και ομολογώ πως δε βαρέθηκα καθόλου.
Συνήθως βαριέμαι και θέλω να καπνίσω, αλλά αυτή τη φορά δε το σκέφτηκα καν.

Η ταινία είναι γυρισμένη στη Βαρκελώνη της Ισπανίας. Ο woody allen ξεφεύγει από την αγαπημένη του New York City και καταφεύγει στην Ευρώπη, στη Βαρκελώνη και σε προηγούμενη ταινία του το Matchpoint στην Αγγλία.


Τα πλάνα προσωπικά με ξετρέλαναν. Ήταν αυτό που λέμε .. "ευρωπαϊκά".. Δεν είχε κάδρα καθόλου, σκεφτείτε δεν είχε σχεδόν κανένα κάδρο την "Μούσα".

Η Βαρκελώνη, o Gaudi και η επαρχεία έξω από την Βαρκελώνη ήταν σε κάθε γωνιά του έργου.

Οι ερμηνείες πολύ καλές αλλά πιστεύω πως αυτή που έκλεψε την παράσταση ήταν η Penelope Cruz


To υπέροχο σε αυτή τη ταινία ήταν (εκτός από την Scarlett) ότι η τέχνη (βλέπε προηγούμενο απαισιόδοξο ποστ) κυριαρχούσε, από τα πλάνα του woody allen, από τους δρόμους της Βαρκελώνης, από τους πίνακες που ζωγράφιζαν οι ήρωες μέχρι .. τις φωτογραφίες που έβγαζε η Scarlett.


Πολλοί οι πρωταγωνιστές, πολύ καλές οι ερμηνείες, αλλά για μένα η τραγική ηρωίδα ήταν η Vicky (Rebecca Hall). H μόνη που κινδύνεψε να χάσει τα πάντα μιας και ήταν η μόνη που είχε κάτι να χάσει. Η cristina ( Scarlett Johansson) απλά ήθελε να γίνει κάτι και νόμιζε πως με τον Juan Antonio (Javier Bardem) θα γίνει, μια καλλιτέχνιδα που σίγουρα δεν ήταν, άσχετα αν εκτιμούσε την τέχνη.

Νομίζω πως ο κάθε ένας πρωταγωνιστής είχε κάτι μέσα του που ο θεατής ταυτιζόταν μαζί του.

Δικιά μου παρατήρηση:

Σε αυτή τη ταινία και σε όσες δε παίζει ο woody allen τοποθετεί πάντα έναν ρόλο που να τον ενσαρκώνει κατά κάποιο τρόπο. Σε αυτή τη ταινία η scarlett απλά έχει την ίδια νευρικότητα, τα ίδια όνειρα με τον woody allen, την ίδια συμπεριφορα. Η φίλη της την φωνάζει νευρωτική και είναι αυθόρμητη, ακριβώς όπως και o woody allen στις περισσότερες από τις ταινίες του.


Τι μου άφησε η ταινία.?:

Εμένα η Vicky με καθήλωσε και ένιωσα το δράμα της και μέσα στο σινεμά ένιωθα " δε θα βρούμε ποτέ τον αληθινό έρωτα,, δε θα ζήσουμε τίποτα αληθινό μπλα μπλα.. όλα είναι ψεύτικα και στο τέλος βρίσκουμε έναν άντρα/γυναίκα αποδεκτό από το κοινωνικό σύνολο, αλλά όχι από εμάς"

Στο τέλος στη σκηνή με το όπλο είπα o Woody Allen παίζει με τα νεύρα μας, (δεν ολοκληρώθηκε καμία ερωτική σκηνή νορμάλ) και σταμάτησα να σκέφτομαι.


Αυτά... Σας συστήνω ανεπιφύλακτα να την δείτε.. και αν δεν έχετε δει woody allen να το κάνετε. Αν πάλι έχετε δει και τον απορρίψατε.. δείτε αυτή τη ταινία, είναι πολύ διαφορετική.

..



Για περισσότερα.. δείτε το ποστ του Teddy ΕΔΩ



Και επειδή ζήλεψα τον teddy θα σας δείξω και γω φώτος από την Βαρκελώνη που τράβηξα ..εγώ.. :)






5 σχόλια:

  1. agphmenos o allen..
    k h cruz THEA deixnei se ayth thn tainia..
    tha paw k egw an thn dw syntoma..filia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμ ξεκίνησα από τον Teddy με αποτέλεσμα να έχω εξαντλήσει την πολυλογία (κυριολεκτικά!) για τον Woody. Σε κάθε περίπτωση, όταν βρίσκω οπαδούς του συγκεκριμένου σκηνοθέτη νιώθω ρε παιδί μου ομάδα! πολύ χαίρομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ουφ.. Ουφφ.. Ουφφφ..
    Όλοι γι' αυτήν την ταινία!
    Δεν έχω προλάβει να τη δω.
    Αγαπημένοι όλοι τους..
    Allen, Cruz, Johansson, Bardem.
    Πρέπει να είναι καταπληκτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οκ... με πείσατε, κι εσύ κι ο Τέντυ..ΘΑ ΤΟ ΔΩ παρόλο που τον έχω ψιλοαπορρίψει τον Γούντι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βρε Μπεθ μου
    Πάνω που ξαναβρήκες την αισιοδοξία σου για την τέχνη, την έχασες για την ζωή και τον έρωτα;
    Μα τι παιδί είσαι εσύ;
    Δεν είναι τόσο χάλια τα πράγματα, η ζωή είναι όπως τη φτιάχνουμε.
    ΥΓ. Ας έβαζες πια και μια φώτο που να 'σαι μέσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή