Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2008

Ο μαγικός κόσμος του ιντερνέτ

(Η εικόνα είναι τελείως άσχετη)

Η wilma με έψησε να μιλήσω για το θέμα λοιπόν. Από τότε που αγόρασα υπολογιστή, πριν 3-μίση χρόνια δηλαδή στη δευτέρα λυκείου περνάω σε αυτόν πολύτιμο χρόνο. Θέλετε να σας πω γιατί?.. για να μιλάω στο msn με ανθρώπους που είναι ΜΑΚΡΙΑ, για να ακούω μουσική με την μορφή ΑΡΧΕΙΟΥ και όχι CD ή ΚΑΣΕΤΑΣ χωρίς να ξεφυλλίζω το booklet απο την αγαπημένη μου μπάντα καθως την ακούω δηλαδή, παίζω παιχνίδια για να περάσει η ώρα μου και τον τελευταίο χρόνο γράφω εδώ για να διατυμπανίσω την βλακεία και την μοναξιά μου, καλή ωρα και την βαρεμάρα μου. ΤΙ ΧΑΝΩ?? αναρωτιέμαι τι χάνω όσο συνομιλάω εδώ με την οθόνη μου.?
Να σας πω..
Μιλάω με τον Γιώργο, ο οποίος είναι μακριά, είναι στη Χαλκίδα, και μιλάω καμιά φορά μαζί του όλο το βράδυ, πλέον όχι, θα μπορούσαμε να είμαστε ερωτευμένοι που λέτε με τον γιώργο αν ο γιώργος δεν ήταν στη Χαλκίδα, ταιριάζουμε πολύ αλήθεια, ΤΙ ΧΑΝΩ? - έναν άλλο γιώργο όσο είμαι εδώ μέσα, που είναι ΕΚΕΙ ΕΞΩ

Κάθομαι και διαβάζω εδώ τι λέτε στα Blog σας, ΤΙ ΧΑΝΩ?? -αυτά που μου λένε εκεί έξω
Ακούω μουσική ΤΙ ΧΑΝΩ?? - τίποτα αλλά δε πειράζει είπα να το πω
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ όπως είπα και στο σχόλιο μου στη wilmoula το internet είναι δύναμη και ευκαιρία για έναν που το χειρίζεται καλά να φωνάξει κάτι, να πεί κάτι, να διαδώσει την ιδεολογία του και να επηρεάσει και κόσμο καμιά φορα, εμένα για παράδειγμα 5 απο εσάς με έχετε επιρρεάσει πολύ και μια μέρα που διάβαζα κάτι της elf δάκρισα κιόλα θυμάμαι. ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ..
Και είναι δηλαδή όπλο και εργαλείο χρήσιμο για την δουλεία μας και για άλλα πολλά.. (αλλά μιλάω για τη οικιακή χρήση του μη παρεξηγηθώ, αυτα που κάνουμε στο pcακι μας στο σπιτάκι μας, όχι στο γραφείο δηλαδή)

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΜΩΣ τι κατάφερα εγώ δηλαδή τόσο πολύ που το επικαλούμαι κιόλας ως επιχείρημα, εσείς τι κάνατε? δε ξέρω .. είμαι σε μπέρδεμα και σε σύγχυση με το ζήτημα αυτό. Θα ήθελα την άποψη σας και να πω την αλήθεια? Θα ήθελα να τα λέγαμε από κοντά. Με όλους, με τον καθένα.

Καταλήγω στο συμπέρασμα που και που πως η μαγκιά και η ΟΥΣΙΑ είναι έξω στους δρόμους, στη ζωή.. άλλες φορές δε καταλλήγω εκεί και ΠΝΙΓΟΜΑΙ εδω μέσα.




Άντε και ένα τραγούδι




Πίσω απ' το φως της μουσικής που ταξιδεύεις
είσαι ολόκληρη αργεντίνικο ταγκό
Και μήτε στ' όνειρό σου πια δε με γυρεύεις
όπως παλιά μ' ένα σκοπό χερουβικό

Και για τον κόσμο που μισείς δεν είμαι άλλος
Και για τον κόσμο που αγαπάς δεν είμαι αυτός
άλλοι νομίζανε πως ήμουνα μεγάλος
κι από σπουργίτι θα γινόμουνα αετός

Μες τα νεκρά τα καφενεία ρίχνει χιόνι
κι εγώ πενθώ την ερημιά ενός φιλιού
που σαν το ρούχο η αγάπη μας παλιώνει
κι είναι σαν ήχος χαλασμένου πιστολιού

Και για τον κόσμο που μισείς δεν είμαι άλλος
Και για τον κόσμο που αγαπάς δεν είμαι αυτός
άλλοι νομίζανε πως ήμουνα μεγάλος
κι από σπουργίτι θα γινόμουνα αετός

Και για τον κόσμο που μισείς δεν είμαι άλλος
Και για τον κόσμο που αγαπάς δεν είμαι αυτός
άλλοι νομίζανε πως ήμουνα μεγάλος
κι από σπουργίτι θα γινόμουνα αετό

14 σχόλια:

  1. h zwh safws k einai eksw,ma an den bgeis px logw kourashs,kalo einai k to pc-aki gia synomilies klp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζω το κύριο σε σένα είναι ότι προβληματίζεσαι και σε νοιάζει. Όχι μόνο για τα του μπλογκ, για ένα σωρό πράγματα. Κι αυτό είναι μια καλή αρχή.

    Για μένα το νετ είναι μόνο εργαλείο στη δουλειά μου (και στην κανονική και στα βιβλιά), δεν έχω ασχοληθεί με τσατς, φόρουμς κλπ.

    Και το μπλογκ, φυσικά, που για μένα είναι χρήσιμο πάλι γιατί με βοηθάει να πιάνω τον παλμό των ανθρώπων. Εγώ συζητάω μέσα από τα μπλογκς γιατί αυτό είναι μια αντικειμενική δυσκολία, δεν μπορώ να συναντάω κάθε μέρα ενδιαφέροντες ανθρώπους και να τα λέμε.

    Αλλά εσύ μπορείς. Και τώρα που θα αρχίσεις τη Σχολή θα δεις πως σιγά-σιγά θα μας εγκαταλείψεις. Γιατί θα έχεις καινούρια πράγματα, μαθήματα, μανούρες, αγόρια, κινητοποιήσεις, συναυλίες, τουρνουά τάβλι κι ένα σωρό. Και καλά θα κάνεις.
    Επειδή έχεις την ψωνάρα και το ταλέντο, μπορεί να μας ανεβάζεις κανένα τσαχπίνικο κείμενο.
    Η βασική μου πρόβλεψη, όμως, είναι πως θα μας έχεις στη ζωή σου αραιά και συμπληρωματικά. Όλους. Αθηναίους και Χαλκιδιώτες.

    Η ζωή είναι παντού, για να ακουστώ και λίγο σοφή. Απλώς εκεί έξω έχει τις πολλές φορές αστραφτερότερο χαμόγελο.

    ΥΓ Αν θες να συνεχίσουμε να σε διαβάζουμε και να σε αγαπάμε μη μας γράφεις πράγματα του τύπου "πριν 3 χρόνια που πήγαινα Γ' Γυμνασίου", μας γαμάς το ηθικό, πουλί μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε ότι κάνεις μην έφτεις με τα μούτρα...καλό το Pc καλά και τα όσα ανέφερες αλλά κακά τα ψέμματα σαν τον έξω κόσμο δεν είναι..
    Προσπάθησε να τα συνδυάσεις και τα δύο, και να χρησιμοποιήσεις ότι μπορείς για να γίνεις καλύτερος άνθρωπος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Beth ότι και να κάνεις(γενικά μιλάω) πάντα κάτι χάνεις κάτι και κάτι κερδίζεις... το τι χάνεις με το που μιλάς στο μσν δεν μπορεί να στο πει κανείς... μόνο αν υποθέσουμε τι θα έκανες εκείνη την ώρα.
    :-p
    Πηγαίνω για διάβασμα!!!
    αν δεν σε δω καλό ταξίδι!!! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Einai ena 9ema pu shkwnei bolikh suzhthsh...kat'eme prepei pada na uparxei metro...se ola....
    Kai na exume k krish..px leme 9a katsw 2 wres st pc,9a kanw kt dhmiurgiko px blog,oxi na analwnomai se paparies tupu hi-5,gia na milaw me web gomenes...
    etc dn einai;;;;

    9a kleisw legodas to pc einai megalh anakaluyh,megaluterh einai t kubi pu to kleinei...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. O κόσμος του ίντερνετ μπορεί να είναι μαγικός όπως λες στον τίτλο σου αλλά είναι και ΕΙΚΟΝΙΚΟΣ.

    Και μάλλον ειναι περισσότερο virtual παρά magic.

    Toν Γιώργο απο τη Χαλκίδα δεν τον ξέω αλλά ξέρω ότι ο τόπος μου βγάζει καλά παιδιά και λέγονται Χαλκιδαίοι και όχι Χαλκιδιώτες (ελφ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τίποτα δεν χάνεις Beth μου!

    Απλώς όταν είσαι σπίτι αντί να αποβλακώνεσαι στην τηλεόραση, επέλεξες να χαλαρώνεις με κάτι πιο δημιουργικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. καλησπέρα..θα σου πώ για εμενα ...για να διαβάσω πλέον έν άρθρο η ένα ποήμα η ένα τραγούδι μπαίνω στα μπλόγκς και ξέρεις γιατί?είναι αληθινά και εκφράζουν τον συντάκτη..μέσα απο μπλόγκς οργανώνοντε πολλές διαμαρτυρίες ..άρα είμαστε ενεργοί πολίτες και μια συμβουλή..παν μέτρον άριστον οκ ,,δεν πρέπει να είμαστε και όλη μέρα εδώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. epeidh eiste megaloi oloi edw, estw megaliteroi de mporeite na katalabete ti exoun dei ta matakia mou στα σχολειά. με τους μαθητες και το ιντερνετ, μιλαω για ακραιες υπαρκτες καταστασεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. και scarface... για να το λες κατι θα ξες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλησπέρα κοριτσάκι!
    Τί κερδίζεις στο Ιντερνετ; Πολλά!
    Οπως για παράδειγμα τους στίχους ενός τραγουδιού που λατρεύεις, και που το σιγοτραγουδάς διαβάζοντάς τους...
    Τί χάνεις; Επίσης πολλά! Οπως π.χ. τη ψυχραιμία σου. Εκ πείρας...
    Σε φιλώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η πραγματικότητα είναι μια ψευδαίσθηση που οφείλεται στην έλλειψη Ίντερνετ. (παράφρασις)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. αγαπημένο μου όμορφο κοριτσάκι! πρώτον ζητώ συγνωμη διότι άργησα να σου γράψω και εσύ με έχεις τιμήσει με την αναφορά σου.
    Δεύτερον λυπαμαι που το λέω, αλλά νομίζω ότι πρέπει να βγεις έξω!
    Είσαι τόσο νέα, με όλη τη ζωή μπροστά σου. Με τους φίλους να σε περιμένουν να πεις πράγματα, να γελάσεις, να πέσεις στην αγκαλιά τους, να θυμώσεις, να δώσεις μια σπρωξιά, να πιείς ένα ποτό παραπάνω, να πεις μια βλακεία δέκα εξυπνάδες, να ξεκαρδιστείς, να ζήσεις αυτό που απαιτεί η ηλικία σου. Αφού χορτάσεις (μετά από χρόνια) τότε μπορείς να βρεις μια ισορροπία ανάμεσα στο εδώ και το έξω.
    Μην ξεχνάς, να επιστρέφεις που και που και να μας μιλάς, να μας δίνεις δροσιά με τα νέα σου διότι πραγματικά είσαι άλλος άνεμος! αλλά όσο και να λυπάμαι που θα σε χάσω από συχνή παρέα νομίζω ότι πρέπει να σε σπρώξω για να ανοίξεις τα φτερά σου. Εδώ θα είμαστε κι αν σε φέρει ο δρόμος στην Αθήνα θέλω να τα πούμε από κοντά. άντε βρε θα σε πάω εξάρχεια :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή